Ньовил прескочи Ожие, докато Танак продължава да води в рали Уелс

Тиери-Ньовил-Рали-Уелс-2019

Тиери Ньовил и Николас Жилсул записаха две етапни победи при днешните следобедни минавания от рали „Уелс“ прескачайки вторите Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия. Ойт Танак и Мартин Ярвеоя увеличиха авансът си на 11 секунди.

Танак, който имаше проблем при компресия при преминаването си през Sweet Lamb, контролираше през цялото време темпото си наблюдавайки и държейки изкъсо своята конкуренция. Естонецът пристигна на финиша на легендарната отсечка без задна броня и оплаквайки се от затруднение в това да слуша записките на своят навигатор. В крайна сметка това приключение му коства едва 0.4 секунди и до края на деня успя да увеличи с още няколко секунди авансът си.

Ньовил от своя страна намери нужната скорост и спечели двете минавания през Myherin и Dyfi. Това му даде възможността да прескочи Себастиен Ожие, който изпитваше затруднения с това да поддържа темпото на своите съперници. Разликата между двамата в края на днешният ден е от 6.3 секунди в полза на пилотът на Хюндай.

Намиращият се на четвърта позиция Крис Мийк успяваше да поддържа темпото на Ожие, но това не му бе достатъчно да се доближи до челното трио прекосявайки финиша на последната отсечка днес на 9.2 секунди от пилота на Ситроен.

Етапната победа в Sweet Lamb на Андреас Микелсен дойде в правилен момент за него помагайки му да си възвърне изгубеното време пред Елфин Еванс, който подозираше, че е спукал гума забавяйки своето темпо. Разликата между двамата е от 4.5 секунди.

Тиймо Сунинен, който имаше доста интересен момент и спукана гума се намира на самотната седма позиция пред Понтус Тидеман.

Крейг Брийн и лидерът във WRC2Pro Кале Ровампера затварят челната десетка пред Петер Солберг, който пое челото в WRC2.

Утре предстоят последните 38 състезателни километра стартиращи от 09:28 ч. с SS18 Alwen 1.

Не пропускайте и излъчването на живо на пауър етапа по телевизия Ринг БГ от 14:18 ч.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]