Ньовил по-бърз от Рованпера взима шейкдауна на рали Ипр

Снимки: Hyundai Motorsport, Toyota Gazoo Racing

Тиери Ньовил и Мартейн Видаеге са най-бързия екипаж след днешния шейкдаун от рали „Ипр“. Белгийското дуо успя да подобри най-доброто време на Кале Рованпера и Йоне Халтунен в своето последно четвърто излизане по трасето.

Двата екипажа си спретнаха една подгряваща битка по 7,34 километровото трасе. При първите минавания Ньовил бе най-бърз, но във вторите Рованпера записа най-доброто време от двете сесии. При третите минавания Рованпера успя да победи времето на Ньовил с едва една десета от секундата.

По-късно в четвъртите минавания белгиеца успя да свали топ времето на Рованпера с още 0,6 секунди, докато финландеца не стартира.

Ще бъде сложно състезание – коментира Ньовил. – Още в шейкдауна се сблъскахме с бързо променящи се условия, каквито очакваме да бъдат и през целия уикенд. Трябва да караме чисто и умно, както и да се наслаждаваме на състезанието.

Третото място си делят Елфин Евънс и Оливър Солберг, които записаха идентично време. Крейг Брийн бе най-бързия пилот на Ford M-Sport затваряйки челната петица с изостане от едва 1,6 секунди за Ньовил.

Есапека Лапи, Андриен Формо и От Танак са шести, седми и осми. Такамото Катцута е с девето време, като японеца за малко да завие в другата страна, след неразбрана записка. Гас Грийнсмит е с десето време.

Класиране шейкдаун рали „Ипр“ 2022

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2981 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]