Ньовил повежда пред Танак на рали „Сардиния“ след първият етап

Тиери Ньовил оглави класирането на рали „Сардиния“ след вчерашният първи супер специален етап. Белгиецът записа етапната победа с разлика от 0,2 секунди спрямо От Танак.

Танак имаше проблеми със заседнала чистачка, но това не му попречи да се справи с Дани Сордо, които затваря челната тройка. Третият пилот на М-Спорт Елфин Еванс е четвърти, като доста журналисти очакват гумите DMACK да не работят добре в италианският кръг.

На победителят от рали „Португалия“ Себастиан Ожие му предстои един доста труден уикенд в ролята на „чистач“. В супер специалният етап Ожие е с шесто време след грешка при минаването на един от шиканите.

Триото на Ситроен затварят челната десетка, като Андреас Микелсен води шевроните. Пилотите на Тойота за съжаление не успяха да влязат в челната десетка започвайки повече от разочароващо рали „Сардиния“.

Днес екшъна започва от 08:18 с етапът SS2 Terranova 1 (14,54 км), като няма предвиден етап за излъчване на живо.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]