Ньовил повежда пред Еванс след съботните сутрешни минавания в Хърватска

Тиери Ньовил и Мартин Видаге водят в рали „Хърватска“ след днешните съботни сутрешни минавания с аванс от 4,7 секунди пред Елфин Еванс и Скот Мартин.

Дуото на Hyundai Motorsport стартира деня с опит да запази своята позиция, след като вчера изгубиха почти целия си аванс благодарение на спукана гума. Те спечелиха два от четирите етапа тази сутрин, като също така бяха безгрешни в избора си на гуми, залагайки на четири броя слик мека смес и два броя гуми за мокро. Междувременно Елфин Еванс избра три броя слик мека смес, един гума твърда смес и две гуми за мокро, решение, което бе продиктувано от прогнозите за дъжд. Такъв обаче не дойде, което се оказа добре дошло за Ньовил, който зададе темпото.

„Мисля, че направихме по-добър избор на гуми и успяхме да ги запазим по-добре от другите. Именно това ни донесе този резултат“, коментира Тиери Ньовил.

Намиращият се на трета позиция Себастиен Ожие се опита да притисне намиращите се пред него Ньовил и Еванс, но поради също недобър избор на гуми не успя да напредне, оставайки на 6,6 секунди зад своя съотборник.

От Танак беше на косъм от това да се удари в SS10, но се размина на косъм. Естонецът се намира на четвърта позиция с 40 секунди зад Ожие и на 14,2 секунди пред Адриен Формо, който записа етапна победа тази сутрин. Френският пилот на Ford M-Sport имаше проблеми с двигателя на своя автомобил в последната отсечка преди обедния сервиз.

Такамото Катцута, Андреас Микелсен и Грегоар Мунстер затварят челната осмица.

В WRC2 Николай Грязин продължава да води в класирането, като за четири етапа той успя да увеличи преднината си от 31 секунди на 59,9 спрямо Йоан Росел. На трето място продължава да се намира Пепе Лопез, който се опитва да запази своята позиция пред Николас Сиамен.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]