Ньовил поведе след двата нощни етапа в Монте Карло

C2ibYN1WIAE13Ns

Тиери Ньовил и Николас Жилсул са временните лидери в генералното класиране на рали „Монте Карло” след една тежка вечер породена от инцидентът на Хейдън Падън/Джон Кенард в който бе въвлечен и зрител.

Състезанието започна с етапна победа за Ньовил/Жилсул, който успя да запише с 0.7 секунди по-добро време от Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия. След инцидента на Падън и Кенард, организаторите отмениха първия етап, което постави временното класиране в пълен хаос.

По предварителна информация, е вероятно организаторите да не зачетът времената дадени в първия етап за всички състезатели, като генералното класиране ще започне да се зачита от SS2.

Втория и последен етап за вечерта започна с повече от 15 минути закъснение,но това не попречи на Ньовил/Жилсул да запишат още една етапна победа постигайки със 7.8 секунди по-добро време от Ожие/Инграсия, който излязоха на второ място в крайното класиране.

„Винаги е труден старта на рали „Монте Карло” през ноща- обясни Себастиен Ожие на финиша.- Със сигурност залошихме на сигурно темпо. Утре деня ще бъде тотално различен, като предстой да обсъдим с отбора нашата стратегия.”

Трето най-добро време постигна екипажа на Тойота Юхо Ханинен/Кай Линдстрьом, който изостават с 15 секунди зад лидерите в генералното класиране.

Топ екипажа на Ситроен, Крис Мийк/Пол Найджъл се намират на четвърта позиция, докато техните съотборници Стефан Лефевр/Габен Моро излетяха от трасето. За съжаление при опита си да се върнат на трасето, френското дуо повреди своя автомобил и отпадна от надпреварата.

„Не съм си представял че, така ще започне сезона- коментира Крис Мийк. – С отменен етап поради инцидент. Втория етап бе доста труден, особенно след изкараната фракция по трасето от първите автомобили. Когато си внимателен, колкото бях аз, в крайна сметка ще ти струва известно време.

Като цяло научихме нови неща за колата и съм доволен от развитието на първия ден.”

От Танак, Крейг Брийн, Дани Сордо, Яри-Мати Латвала и Андреас Микелсен затвориха челната десетка в генералното класиране.

Днес надпреварата стартира от 11:11 ч. българско време с етапът Agnieres en Devoluy-Le Motty 1 (24.63 км).

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]