Ньовил отпадна Латвала повежда в рали „Швеция“

wrc_0212_03

Тиери Ньовил и Николас Жилсул отпаднаха от рали „Швеция“ в последния етап за деня. Изненадващи лидери след края на предпоследния ден от състезанието са Яри-Мати Латвала и Мика Антила. Ньовил водеше с доста голям аванс в състезанието, но счупване на окачването което доведе до удар в бетонов блок в супер специалният етап в Карлстад му коства за пореден път през тази година победата.

„Просто няма думи които да опишат как се чувствам сега – коментира Ньовил. – Това бе един неочакван край на още едно добро рали за нас. Прекарахме деня изграждайки нашата стратегия. Не искахме да повторим случилото се на „Монте-Карло“, но такива са обстоятелствата.  Ние знаем че, имам темпото и скоростта да печелим състезания с i20 WRC.“

По ирония на съдбата Ньовил буквално повтори представянето си от рали „Монте Карло“, въпреки че белгиецът водеше в класирането с 43.3 секунди пред своите съперници. Пилотът на Хюндай ще стартира в неделния ден, но с 10 минути наказание.

Така Яри-Мати Латвала повежда в рали „Швеция“ след края на съботния ден, като не бе доволен от темпото си и най-вече че, е решил да носи две резервни гуми със себе си.

„Колата тежи доста отзад и губя време на дългите завой“, обяснява Латвала.

От Танак е на втора позиция с изоставане от само 3.8 секунди. Себастиен Ожие е на четвърта позиция с пасив от 12.8 секунди от Латвала, което ни обещава един изключително интересен последен ден. Вчера Ожие успя да се справи с Мийк изключително лесно имайки предвид стартовата си позиция, но от своя страна французина призна че не може да намери скоростта от която има нужда.

Крис Мийк се намираше на пета позиция докато не излетя от трасето забивайки се в пряспа в предпоследният етап от състезанието. Зрители успяха да го върнат на трасето, но пилотът на Ситроен изгуби над 8 минути и всички шансове за добро класиране.

Така на четвърта позиция се намира Дани Сордо, който се намира на 25 секунди пред Крейг Брийн. Елфин Еванс е на шеста позиция пред Хейдън Падън, който остана без хидравлика в сутрешните етапи.

Стефан Лефевр, Понтус Тидеман и Тиму Сунинен затварят челната десетка.

FIA World Rally Championship / Rally Sweden 2017

HIGHLIGHTS Clip Rally Sweden Day 2

Публикувахте от WRC в 11 февруари 2017 г.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]