Ньовил отнесе глоба от 25 хиляди евро заради донъти преди да се качи на подиума

Тиери Ньовил получи глоба заради шоуто което спретна зад волана на своят Hyundai i20 WRC, малко преди да се качи на подиума и да получи купата по повод победата си на рали „Каталуния“.

Според издаденото становище от ФИА белгиецът е наказан с глоба от 25 хиляди евро, от които 20 ще останат в касата на световната федерация за 12 месеца. Период в който Ньовил е задължен да не повтаря нарушението на точка 20.1.3 от регламента на ФИА и след който ще му бъдат върнати парите.

Комисарите определено са взели доста на сериозно това нарушение, което ще е второто за Ньовил през тази година. Първото бе именно в Аржентина, когато пилотът на Хюндай се размина с едва 1500 евро.

Ньовил от своя страна не отрича че, е искал да забавлява публиката, като преди това се е подсигурил да го направи при възможно най-безопастните обстоятелства.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]