Ньовил начело на шейкдауна в Швеция

Екипажa на Тиери Ньовил и Николас Жилсул оглавиха днешния шейкдаун на рали „Швеция“ постигайки с 0.3 секунди по-добро време от Мадс Остберг/Торнстейн Ериксен, които записаха своите първи километри зад волана на С3 WRC.

Остберг водеше в класирането след първите минавания преди от Танак да излезе пред него в класираното. В третите минавания Ньовил постигна най-доброто време оглавявайки класирането.

„Колата се държи добре  и успяхме да се уверим в настройките от тестовете, само направихме малки промени по задните амортисьори и антиролбара. Не знаем дали ще вали още сняг. Има много бързи пилоти стартиращи отпред, но има и такива стартиращи отзад, затова ако има сняг ще разпредели силите. Вероятно е да видим много големи разлики във времената на първия и последният в колоната“, коментира той.

Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия с Форд Фиеста WRC затварят челната тройка с изоставане от 0.5 секунди спрямо  екипажа на Ситроен.

Крис Мийк бе пилотът с четвърто време записвайки с 0.2 секунди по-слабо време от това на Ожие, докато Танак и Микелсен записаха пето и шесто най-добро време.

За първото минавани Микелсен реши да изпробва по-твърди настройки на окачването, а неговия съотборник Хейдън Падън реши да сложи чисто нов диференциал малко преди старта на шейкдауна.

Проблеми с електрониката на колата имаше Елфин Еванс, който въпреки това успя да запише десето време зад Яри-Мати Латвала, Крейг Брийн и Тимо Сунинен.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]