Ньовил най-бърз в турския шейкдаун

Тиери Ньовил - рали Турция
Снимка: Hyundai Motorsport

4,7 километровият изключително прашен шейкдаун определено откри завесата на едно от най-тежките ралита в календара на световния рали шампионат а именно рали „Турция“.

Той времето бе за Тиери Ньовил, който записа с 1,2 секунди по-добре от своя съотборник Ойт Танак. Кале Рованпера затваря челната тройка с 0,2 секунди по-слабо време от това на Танак.

„Невероятно тежки етапи – коментира Ньовил. – Шейкдаунът бе също доста тежък, но успяхме да оцелеем, като дори намерихме и добри настройки. Имаме нужда от добро представяне тази вечер за да можем да започнем ралито подобаващо.“

Елфин Еванс бе пилотът с четвъртото време пред Себастиен Ожие, Себастиен Льоб, Теемо Сунинен и Гъс Грийнсмит. Пилотът на M-Sport Грийнсмит излетя от трасето при третото си преминаване през шейкдауна забивайки се в канавката. За щастие екипажа, както и автомобила са невредими.

Снимка: WRC.COM

Първият етап от рали „Турция“ стартира в 17:08 ч. и ще бъде излъчен на живо по телевизия Max Sport 2. Повече информация за графика на състезанието, както и друга полезна информация можете да намерите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]