Ньовил и Танак с удължение на договорите си с Hyundai

Снимка: Hyundai Motorsport

Тиери Ньовил и Ойт Танак подписаха едновременно нови дългогодишни договори с Hyundai Motorsport. Според информацията от корейският тим и двамата им пилоти ще продължат да работят с тях през новата хибридна ера на световния рали шампионат, като единствено не се споменава до кога ще важат техните договори.

Тиери Ньовил изиграва важна роля в Hyundai помагайки за взимането на две световни титли при производителите за отбора бивайки част от него още от 2014 година. По настоящем белгиеца се намира на второ място в шампионата зад Себастиен Ожие, като и през този сезон абициите му са да успее да се пребори с французина.

„Доволен съм от подписването на многогодишен договор с отбора, който е като второ семейство за мен – разяснява ентусиазирано Ньовил. – Техният подход и амции към следващия сезон са също много убещаващи.“

Ойт Танак се присъедини към отбора през 2020-та, след като взе титлата при пилотите с Toyota Gazoo Racing. От тогава насам той има едва две победи зад волана на i20 WRC, като въпреки това от Hyundai са доволни от неговото представяне.

„Очаквам с нетърпение новата WRC ера, но до тогава имаме още доста работа да свършим през настоящия сезон. Трябва да сме сигурни, че ще изпратим настоящите WRC автомобили по възможно най-добрия начин,“ коментира Танак.

Колоритният шеф на отбора Андреа Адамо определено е доволен от това, че най-накрая може да сподели новината публично.

„Работейки за в бъдеще с тези двама талантливи пилоти показва за пореден път, нашите амбиции и решителност за успехи в световния рали шампионат – разяснява Адамо. – Именно с това допълнително затвърждаваме нашата ангажираност към шампионата, който е напът да влезе в хибридна ера от сезон 2022.“

Тази новина определено радва феновете на любимият ни спорт, най-вече защото до скоро нямаше никаква информация дали корейският производител на автомобили смятам да продължи да участва в WRC и през новата хибридна ера.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]