Ньовил и Видаеге с изключително тежка катастрофа при тестовете на i20 Rally1 Hybrid

тиери-ньовил-thierry-neuville-хюндай-моторспорт

Днес стана ясно, че Тиери Ньовил и Мартейн Видаеге са били откарани в болница след тежък инцидент по време на подготовката им за рали „Монте Карло“.

Дуото на Hyundai Motorsport стартираха работата си по подготовката си за първото рали през сезон 2022 с новия хибриден автомобил именно днес. По обед обаче са излетели от пътя завършвайки полета си в близка река. Малко по-късно от Hyundai Motorsport потвърдиха официално информацията със следното съобщение:

„Тиери и Мартейн излетяха от пътя по време на тестовете с i20 N Rally1 днес. Екипажът е невредим и парамедиците са на място за да помогнат на Мартейн с неговото рамо. Двамата са на път към болницата за допълнителни прегледи.“

Програмата на Hyundai Motorsport вървеше по план, след като От Танак и Оливър Солберг вече преминаха през своите тестове. За съжаление влошеното време принуди корейският тим да отложи подготовката на Тиери Ньовил. Те са напуснали тестовата локация в района на Алзас за друга в не толкова заснежен район на Франция.

Инцидента на Ньовил и Видаеге е вече втория такъв с новите хибридни автомобили. През миналия месец Елфин Еванс също тотализира тестовия Yaris Rally1, което принуди японския тим изцяло да промени програмата си, след като нямаше как да възстановят шасито за толкова кратко време.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3163 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]