Ньовил задържа малък аванс спрямо Брийн, след сутрешните минавания

Тиери Ньовил, Рали, Рали Швеция, Световен рали шампионат, Хюндай

Тиери Ньовил и Николас Жилсул продължават да водя в рали „Швеция“ след днешните съботни сутрешни минавания, докато Крейг Брийн и Скот Мартин се превърнаха в основните им преследвачи.

Брийн, който започна днешния ден като преследвач и на трите Хюндай-я, успя да прескочи Хейдън Падън още в първия етап за деня, а по-късно се възползва от грешка на Андреас Микелсен (забиване в пряспа) излизайки на втора позиция след последния етап преди обедния сервиз.

„Беше добра сутрин, опитвам се само да натискам – коментира най-добре представящият се пилот на Ситроен. – Имахме добър ритъм, но Тойот-ите идват зад мен. За сега се наслаждавам с 200 км/ч с най-добрият ми приятел на дясната седалка.“

Ирландеца се намира на 5.9 секунди спрямо Ньовил, който имаше проблеми с хидравличната система отговаряща за лопатката зад волана. За щастие белгиеца успя да отстрани проблема и в легендарния етап Vargasen записа етапна победа, постигайки с 0.9 секунди по-добро темпо от един летящ Ойт Танак.

Естонеца записа етапните победи в SS9 и SS10 днес, с оглед да навакса възможно най-много от изоставането си в челната десетка.

Зад Брийн, Микелсен успя да задържи трета-та позиция с Падън и Остберг на четири секунди от норвежецът. Триото на Тойота, успя да се изкачи с по една позиция, благодарение на грешките на Тимо Сунинен.

Лапи се намира на сравнително спокойната шеста позиция, докато Латвала е под натиск от страна на Танак, който успя да смали изоставането си от 23 на 8 секунди. Сунинен и Крис Мийк затварят челната десетка, докато Себастиен Ожие се намира на 11-та позиция.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]