Ньовил задава темпото в Швеция, Микелсен и Ожие изостават

Тиери Ньовил и Николас Жилсул повеждат след  днешните сутрешни три норвежки етапа на рали „Швеция“ с аванс от 3.7 секунди спрямо съотборниците си Андреас Микелсен/Андрес Яегер.

Вчерашният лидер От Танак започна деня с добра атака взимайки етапаната победа в днешния първи етап за деня, като така естонецът увеличи авансът си на 6.8 секунди пред Мадс Остберг, докато Андреас Микелсен и Тиери Ньовил се намираха на трета и четвърта позиция.

В следващите няколко етапа започна да вали сняг и трасетата се напълниха с пресен сняг, което бе голям проблем за Танак, който стартира втори по етапите зад Себастиен Ожие. Това даде възможност на Ньовил да атакува в Svullrya излизайки начело пред Микелсен, който се изкачи на втората позиция благодарение на етапната си победа в последния етап на днешните сутрешни минавания. Проблемите на Танак с пресния сняг в последната отсечка го торпилираха на седма позиция в генералното, като обвини организаторите, че не са почистили снега преди да стартират екипажите по етапа.

На трета позиция се намира Есапека Лапи, който следван от Мадс Остберг, като разликата между двамата е от 2.1 секунди, а изоставането им спрямо лидерите е от 7.4 секунди. Лапи, както и Елфин Еванс, удариха мистериозен камък, като финландецът се размина с ударена джанта за разлика от Еванс, който спука гума  и изпадна на 12-та позиция.

Крейг Брийн затваря първоначалната петица с малък аванс пред Яри-Мати Латвала. Хейдън Падън, Тимо Сунинен и Крис Мийк затварят челната десетка, докато Себастиен Ожие за съжаление се намира на 11-та позиция.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]