Ньовил води след първия етап от рали Мексико

Снимки: Ред Бул

Белгиеца Тиери Ньовил и навигаторът му Николас Жилсул записаха своята първа етапна победа в класическия градски нощен етап в Гуанахуато, докато Себастиен Льоб е десети.

Четвъртък вечерта бе открита с много публика, която гледаше как Ньовил оглави класирането с аванс от 1.9 секунди спрямо Ойт Танак. Вероятно пилота на Хюндай е целял етапна победа на всяка цена, след като днес той ще трябва да стартира пръв по прашните макадамови отсечки от рали „Мексико“.

С трето най-добро време е Себастиен Ожие, който направи малка грешка, но въпреки това неговото изоставане спрямо лидера е от  2 секунди. Зад него са Яри-Мати Латвала и Есапека Лапи, които затварят челната петица. Адреас Микелсен записа по-добро време от миналогодишния победител Крис Мийк, който е на седми.

В този етап Льоб трябваше да стартира пръв по трасето записвайки десето най-добро време. Интересен е факта, че 11-те WRC автомобила се намират в рамките на 4.7 секунди, което потвърждава за сериозната конкуренция между абсолютно всички екипажи.

Днес екшъна започва от 18:33 часа българско време с 26 километровия етап Duarte-Deramadero.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2981 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]