Ньовил взе шейкдауна в Монте

Тиери Ньовил оглави класирането на днешния шейкдаун в покрайнините на Гап. Белгиецът записа най-добро време от 2 минути и 0.2 секунди, побеждавайки Дани Сордо с 0.1 секунди.

3.5 километровата отсечка не бе никакво предизвикателство, като времената на първите пет екипажа се побраха в разлика от почти секунда спрямо времето на Ньовил.

Условията днес бяха повече от перфектни със слънце и сравнително суха настилка.

„Настройките се усещаха добре – заяви Ньовил.- успяхме да намерим добър ритъм и като цяло направихме добра подготовка за утре. Колата е доста подобна на миналогодишната затова би трябвало усещането да е доста близко.

“ Уверен съм. Всички са развълнувани да стартират в новия сезон и разбира се сред тях съм и аз.

Новото попълнение на Тойота От Танак записа с половин секунда по-бавно време от това на Ньовил, като така естонеца е трети.

„Нямаше от какво да се оплача от колата – разясни Танак, който е доволен, че настройките на Ярис са добри. – Сигурен съм, че ще имам още доста да се уча докато разбера лимита на колата, но като цяло всичко се случва добре още от самото начало.“

Крис Мийк е с още 0.2 секунди по-слабо време от това на Танак, като след него са Андреас Микелсен и Яри-Мати Латвала.

Днес по време на шейкдауна нямаше драми, но преди него при опознаването на етапите днес сутринта, Бриан Буфие се удари. За съжаление неговият навигатор Жером Дежют получи травма на врата и трябваше да напусне надпреварата още преди да е започнала.

След няколко телефонни разговора Буфие успя да се сдобие с навигатор и то с не кой да е а с Касавиер Панисери. Дългогодишният навигатор на Буфие се прибра преди два дни от участието си в рали Дакар.

Същинската надпревара ще започне в четвъртък вечерта с два специални етапа.