Ньовил аут, докато Микелсен и Ожие са в жестока битка за второто място

От Танак и Мартин Ярвеоя увеличиха авансът си пред Андреас Микелсен и Андрес Яегер след днешните съботни сутрешни минавания.

Пилотът на М-Спорт От Танак започна деня с аванс от само 5.7 секунди спрямо Микелсен. В изключително тежкия и легендарен етап SS10 Panzerplatte (41.97 km), Танак записа трето най-добро време увеличавайки авансът си спрямо Микелсен на 15.3 секунди. Пилотът на Ситроен изпитваше проблеми с адаптирането си към трудните условия, като така естонецът спечели и следващият етап SS11 Freisen 1 (14.78 km)в  който Микелсен се завъртя и изгаси двигателя. Така разликата между двама преди обедният сервиз е от 23 секунди.

Грешката на Микелсен доближи бившият му съотборник от Фоклсваген Себастиен Ожие до себе си, като разликата между двамата е от крехките 6.9 секунди. От своя страна Ожие може да си отдъхне вече, след като Тиери Ньовил за съжаление отпадна от надпреварата поради счупено задно ляво окачване на неговият i20 WRC.

Белгиецът отпадна още в първият супер специален етап за деня SS9 Arena Panzerplatte 1 (2.87 km) след вероятен удар (виж видео по-долу).

„Преминавахме през един бавен разклон, ляв завой вътре и просто не разбрахме какво се случи – обясни навигаторът на Тиери Ньовил – Николас Жилсул пред медиите. – Изглежда, че нещо се счупи в окачването. Трябва да анализираме ситуацията и тогава ще разберем правилната причина. За сега това е голяма катастрофа за нас, но съм позитивно настроен и всичко може да се случи до края на състезанието.“

Rallye Deutschland: Ausfall von Thierry Neuville

Thierry Neuville scheidet auf der Panzerplatte aus #RallyeDeutschland

Публикувахте от BRF Nachrichten в 19 август 2017 г.

Пилотът на Тойота Юхо Ханинен е една от днешните изненади. Финландецът спечели етапната победа на първото минаване през страховитият  41 километров етап Panzerplatte, а Ожие записа второ най-добро време с изоставане от едва 2.4 секунди спрямо пилотът на Тойота.

Ханинен се намира в една доста тежка битка за четвъртата позиция с Елфин Еванс. Финландецът успя да навакса изоставането си спрямо пилотът на DMACK до обедният сервиз, като разликата между двамата е от 0.8 секунди.

Крейг Брийн и Яри Мати Латвала са на разстояние от 17 секунди помежду си на шеста и седма позиция. И двамата завършиха сутрешните минавания видимо с лошо настроение. Латвала бе разочарован от своето каране в Freisen, прибавяйки и излитане от трасето.

Ян Копецки продължава да води във WRC2, обаче пред Ерик Камили. Понтус Тидеман, който спука гума и бе принуден да кара няколко километра без нея, за сега се намира на трета позиция, което е повече от достатъчно за да вземе титлата в WRC2.

Първият етап от следобедните минавание е второто минаване през Arena Panzerplatte от 16:16 часа българско време.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]