Норберт Майор и HRT Racing подготвят Александър Томов за ERC 2024

Снимки: HRT Racing

Шампионът за сезон 2023 в JERC и новозародилата се румънска ралитна звезда на световната рали сцена, Норберт Майор и HRT Racing, участват в подготовката на младия Александър Томов.

Младият българин планира да се включи в JERC шампионата с пълна програма (8 кръга), като ще разчита на изключително опитния екип на HRT Racing.

„Въпреки че е млад, Александър Томов впечатлява в различни шампионати. През този сезон той иска да направи стъпка към стабилна програма, като така ще участва през целия сезон в ERC с нашето Peugeot 208 Rally4“, обясняват от HRT Racing.

Унгарският тим играе ключова роля в битката за титлата в JERC за Норберт Майор, който беше на крачка от победата и в ERC4. През HRT Racing е минал и Николай Грязин, който през този сезон продължава своята амбиция да спечели WRC2.

„За мен е чест да се състезавам в европейския рали шампионат през 2024 година. Ще бъда зад волана на Peugeot 208 Rally4 и ще участвам във всичките осем кръга. Не мога да дочакам това ново предизвикателство“, споделя Александър Томов за официалния портал на ERC.

През сезон 2024, Томов отново ще бъде в екип с Явор Брънков, с когото доказаха, че са добър тандем.

Първото участие на дуото Александър Томов/Явор Брънков ще бъде на асфалтовото рали „Унгария“ (12-14 април).

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]