Новото ралиджийско Порше остава само на муле

Преди няколко дни от Порше обявиха, че  новата им машина Cayman R-GT ще бъде само в стадий тестово „муле“. Немския производител всепак ще изпрати автомобила на рали „Германия“ за да провери в реална среда своето творение. Резултатите от тази генерална репетиция ще решат бъдещето на рали бегачката, която най-вероятно няма да е базирана на шасито на Cayman.

За пръв път се заговори за този автомобил, когато от немското рали издание “Rallye Magazin” показаха снимки на подготвен за рали Cayman GT4 Clubsport в средата на Юли. По-късно същата медия разкри, че ще видим автомобила в ролята на форлойфер на рали „Германия“, като зад волана ще седне Ромейн Дюма, който преди няколко месеца счупи рекорда на Пайкс Пийк.

Дюма има не малко опит в ралитата зад волана на 997 GT3, като може да се каже, че е един от най-опитните пилоти на света с RGT автомобил.

Влад Козма на „МОНБАТ Рали Сливен“ зад волана на Abarth 124 RGT. Снимка LAP.bg: Илиян Телкеджиев

За съжаление на ФИА RGT хомологацията не придобива такава популярност в световен мащаб, но на национално ниво нещата започват с бавни темповете да потръгват. Факт е, че дори в България от Фиат имат интерес да присъстват в националният ни шампионат с техния Abarth 124, който видяхме на Сливен и 100 процента ще видим на рали „България“ и евентуално на рали „Стари Столици“.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]