Нови етапи за 50-тото рали Стари Столици

Снимкa LAP.bg

Една седмица ни дели от старта на юбилейното издание на рали „Стари Столици“ (19-20 септември). Шуменската надпревара, както и голяма част от ралитата у нас, бе посечена от скандали. Тези скандали ни костваха първата отмяна в историята на рали „Стари Столици“, което „счупи“ безупречната статистика на единственото рали у нас провеждано без прекъсване от самото му създаване.

Именно поради тази причина юбилейното 50-то издание на рали „Стари Столици“ ще се случи през 2020-та, както и ще бъде организирано от новия клуб на АСК „Шумен Аутоспорт“, които вече успешно проведоха и планинско „Шумен“ по-рано през сезона.

През тази година новите организатори са предвидили състезанието да бъде съставено от девет специални етапа разпределени в два дни събота и неделя. Съботният ден е с изцяло „нови“ етапи започвайки със СЕ1 Велики Преслав (11,96 км) от 14:43 ч. преминавайки през СЕ2 Върбица (13,86 км) и СЕ3 Кота 1008, което представлява етапът Върбица карана на обратно. Последният етап за деня СЕ4 Язовир Тича, също е етапът Велики Преслав, но в обратна посока.

В неделният ден екипажите ще преминат през 5 специални етапа, като отсечките Пивовара и Лозево ще се карат на два пъти в една и съща посока. Последният етап от рали „Стари Столици“ ще бъде СЕ „Валери Великов“, които е със старт и финал в град Шумен.

Крайният срок за подаване на заявките е в понеделник 14-ти септември, докато списъка трябва да бъде обявен в сряда от 20:00 ч. в сайта на ралито. Карти на етапите можете да намерите от тук.

Часови График

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3001 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]