Новите отбори в World RX бяха представени в Барселона

click

Преди няколко дни на специално медийно откриване на пистата от Формула 1 в Барселона, организаторите на световния шампионат по раликрос представиха новите отбори и техните пилоти пред над 200 представителя на медиите.

През тази година битката при отборите ще е повече от жестока. Заявени за участие през целия сезон са осем отбора- SDRX, Marklund Motorsport, Ford Olsbergs MSE, Team Peugeot-Hansen, Volkswagen Team Sweden, EKS, All-Inkl.com Muennich Motorsport и World RX Team Austria.

Мартин Анаи – мениджър на световния раликрос шампионат – Говори относно новите телевизионни сделки, които са сключени с редица световни медии. Това според неговите думи, ще увеличи гледаемостта на сериите достигайки над 800 милиона домове по целия свят.

click2

Едно от най-интересните представяния на пистата в Барселона бе това на изцяло новия отбор SDRX, за който ще карат световния шампион Петер Солберг и англичанинът Лиам Доран. Двамата ще бъдат зад волана на Citroen DS3 Supercar. „ Работим от доста време по колата и се чувствам напълно подготвен за предстоящия сезон. Ще направим няколко предсезонни тестове във Франция през следващата седмица, подготвяйки се за първия кръг в Португалия,“ потвърди Солберг.

Норвежецът допълни: „ Много съм развълнуван от това, че ще работим заедно с такъв талантлив пилот, като Лиам Доран. Той показва голяма мотивация през зимата и сериозна подготовка за новия сезон. Мисля, че ще се сработим добре заедно.“

В България световния шампионат по раликрос, ще се излъчва отново по телевизия “Sport Plus” (Булсатком). Ние от BGRallyHD също ще вградим в нашия сайт официалния HD лайв стриим на сериите, както и ще можете да следите всичко случващо се около WRX в нашите статии. Заедно с това BGRallyHD сме единствената акредитирана уеб медия в България, представител на сериите, което вече допринася за по-големия интерес на българските фенове до най-бързо разрастващия автомобилен спорт на света.

click3

2015 Отбори и Пилоти

SDRX: Петер Солберг, Лиам Доран

Ford Olsbergs MSE: Рейнис Нитис, Андреас Бакеруд

Marklund Motorsport: Топи Хекинен, ПГ Андерсън

Team Peugeot-Hansen: Тими Хансен, Дави Жене

Volkswagen Team Sweden: Йохан Крисоферсон, Торд Линеруд

EKS: Матиас Екстрьом, Антон Марклунд, Едуард Сандстром

ALL-INKL.com Muennich Motorsport: Рене Мунич, Алекс Даниелсон

World RX Team Austria: Манфред Щол, Макс Пучер

Самостоятелни пилоти: Тимур Тимерзянов, Робин Ларсон

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]