Новина от Япония: Ralliart се завръща

Вчера стана ясно, че японския производител на автомобили Mitsubishi възнамерява да възкреси марката Ralliart. Както добре всички знаем, именно от това спортно подразделение са главните виновници зад доминацията в световния рали шампионат, като подпомагат на Томи Макинен да спечели своите четири световни титли зад волана на автомобили като митичното Mitsubishi Lancer Evo VI. Те също така са и създателите на добре познатите у нас група N4 автомобили, които и до днес участват в родния ни рали шампионат.

Връщайки се в наши дни, от документацията на публикувания финансов отчет на Mitsubishi Motors се загатва завръщането на митичният бранд със следните думи вписани на страница 25-та в отчета: „Съживяването на бранда Ralliart“.

Малко по-късно изпълнителният директор на производителя на автомобили Такао Като допълни с коментар написаното по-горе в отчета съобщение.

„За клиенти които желаят да преживеят нашата същност ние ще стартираме специално разработени аксесоари за нашите настоящи модели, като също така ние ще се завърнем с участия в моторспорт събития по целия свят“, разяснява Като.

Според редица медии вероятността за завръщането на Mitsubishi в световния рали шампионат е малка, като едно завръщане в рали „Дакар“ е доста по-вероятно с оглед лансирането на новия Outlander PHEV.

От Dirtfish днес също публикуваха материал по темата, като според тях създаването на WRC автомобил на базата на SUV модел е възможно с оглед новите регулации относно купетата на Rally1 хомологацията.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]