Новата WRC игра от EA Sports представя обширен набор от локации

След официалната премиера на новата WRC игра, разработена този път от опитния екип на автомобилни симулатори EA Sports, промоутърите на шампионата разкриха още информация, преди да започнат официалните продажби.

Следва да напомним, че играта е дело на Codemasters, компания, закупена от EA Games. Codemasters са създателите на известните игри от серията Colin McRae, като последният им успешен рали симулатор Dirt 2.0, в момента се счита за един от най-добрите рали симулатори, създадени някога, заедно с RBR (Richard Burns Rally). Codemasters също така разработват и настоящите игри на Формула 1, които също са голям хит и се използват от официалните гейминг екипи на отборите в шампионата.

Беше официално потвърдено, че WRC играта е базирана на изключително реалистичната платформа Unreal Engine. Основната причина за избора на тази технология беше необходимостта от създаване на детайлни етапи. Новата игра разполага с над 600 километра разделени на 200 специални етапа. Според Codemasters, това са най-детайлните етапи, които са създавали някога, като всички те са реплики на реални трасета, използвани в WRC. Допълнително, играчите ще могат да избират сезоните през които да състезават на всяко рали, позволявайки например каране на рали „Каталуния“ през зимата.

Освен 80-те автомобила, играчите ще имат достъп и до автомобилите от текущата категория Rally1. Това, което ги очаква, е необходимостта да настройват предварително работата на своите хибридни системи, за да решат как да ги използват в различните етапи.

От сайта на играта също така става ясно, че играчите могат да влязат в ролята и на създатели на рали автомобили, но към момента няма много яснота точно как ще се случва това.

Официалната дата на излизане на играта е 3-ти ноември и тя ще бъде налична за PC, PlayStation 5 и Xbox сериите X и S. В момента, в Steam, цената е 86 лв. при предварителна покупка, като след официалния старт цената ще бъде 97 лв.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]