Новата Fabia RS Rally2 с дебют в Германия

Периодът на изчакване свърши. От Skoda обявиха официално кога и къде ще направят състезателния дебют на своята чисто нова рали машина Fabia RS Rally2. Те ще вземат участие в рали „Лужица“ (5 ноември), а зад волана ще бъде Андреас Микелсен.

След като спечели титлите в WRC2 и ERC през 2021-ва норвежецът не е взимал участие в големи шампионати, но за сметка на това неговия фокус бе върху новата колата на чехите.

От Skoda Motorsport са решили да продължат своята работа с Tok Sport, които през последните години водеха техните програми.

Рали „Лужица“ е едно от най-популярните макадамови ралита в Европа и именно поради тази причина от ФИА са го посочили отново за последен кръг от европейския рали трофей, където шампионите от различните зони ще се срещнат за да определят, кой ще бъде шампионът на шампионите в Европа за сезон 2022.

Общия брой на заявените екипажи е 104, като освен Микелсен в списъка със заявките са имена като Ерик Кайс, Фили Мареш, Андреас Грьондал и Раул Джийтс, които са сред редовните участници и в ERC.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]