Нитис прекратява отношенията си с Munnich Motorsport

press%2F2016_02_HOCK_NITISS_%28201%29

Пилотът от световния рали крос шампионат Рейнис Нитис и базирания в Германия отбор All-ink.com Munnich Motorsport, са стигнали до споразумение по прекратяване на договора на латвиеца, като за съжаление тяхното партньорство ще приключи веднага след осмия кръг от шампионата във Франция.

„Преди да започне сезона знаех че, развиването на нов автомобил ще бъде трудна задача“, разясни Нитис, който ще направи последното си участие във Франция зад волана на Seat Ibiza RX Supercar. „ През сезона направихме голям напредък и събрахме доста опит и знание. За съжаление, не постигнахме желаните резултати. Затова аз реших да се фокусирам изцяло върху следващия сезон. Искам да благодаря на Рене Мюнич и на целия отбор за съвместната работа.“

press%2F2016_01_POR_NITISS_%28302%29

От Munnich Motorsport ще продължават да развиват своята Ibiza RX Supercar до края на сезона, макара и с друг пилот. Заместникът на латвиецът не е ясен още, но се очаква да разберем неговото име съвсем скоро.

Нитис от друга страна обяви че, ще вземе  участие в домашното си състезание в Латвия и обеща повече информация относно неговата кариера  съвсем скоро.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]