Нил Соланс успя в последния момент да подсигури участието си в Полша

Снимка: FIAERC

Намиращият се на второ място в европейския рали шампионат Нил Соланс успя буквално в последния момент да подсигури своето участие в предстоящото през този уикенд рали „Полша“.

Испанеца първоначално бе заявен със своето Polo GTI R5,с което той спечели в Португалия и Канарските острови. В опита си върху това да намери спонсори за рали „Полша“ той успяда да сключи сделка с Hyundai Motorsport, като ще участва с i20 N Rally2 подготвена от полския тим KOWAX Racing.

Последните няколко дни бяха пълна лудница – коментира Соланс, който се намира на едва пет точки зад лидера в шампионата Ефрен Ярена. – Проблемът ми е, че не мога да използвам всичките ми спестявания защото съм нормален човек. Имам парите за участие в Полша, но после няма да имам никаква възможност да участвам в следващите кръгове.

Затова със сигурност без подкрепа няма да мога да се състезавам през целия сезон. Работих до последно, докато от Hyundai не решиха да ме подкрепят. За сега сме се споразумели и за участие в рали „Лиепая“ поради което сме много щастливи да получим тази възможност.

За щастие на Соланс това няма да е първото му качване зад волана на i20 N Rally2. Испанеца взе участи в рали „Унгария“ през миналата година със същия автомобил, но за съжаление не успя дори да стартира в надпреврата след като в квалификационния етап автомобила получи повреда в електрониката.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]