Нил Соланс повежда при драматични условия в Рали Сиерас де Фафе

Снимка: FIAERC

Нил Соланс и Марк Марти (Volkswagen Polo GTI R5) са лидерите след края на съботните сутрешни минавания от рали „Сиерас де Фафе“ с аванс от 28.8 секунди, след пет специални етапа.

Португалското макадамово рали се превърна в истинско предизвикателство благодарение на голямото количество дъжд който продължава да се излива в района на Алто Тамега. Редом с дъжда екипажите трябваше да се справят и с гъста мъгла, която допълнително усложни задачата им. Проблеми с условията имаха дори и организаторите, които отмениха СЕ4 Виейра до Миньо.

Проблеми имаше и вчерашния лидер Ерик Зайс, който спука две гуми в СЕ3 Кабесейрас де Басто и бе принуден да отпадне поради липсата на допълнителна резервна гума.

Не знам какво стана. В един десен завой имаше огромен камък. Не изсякох завоя и не разбрах какво стана. Много съжалявам„, коментира Зайс.

На второ място зад испанското водещо дуо се намират Георг Линамае и Джеймс Морган (Volkswagen Polo GTI R5), които имат аванс от 5,8 секунди пред Арминдо Араухо/Люис Рамальо (Skoda Fabia Rally2 evo).

„Много лудо рали. До колкото знам се намираме доста далеч от Соланс. Той просто може да си се вози вече. Ние сме тук за да тренираме и условията са ненормални. За в момента се справяме добре„, разяснява латвиеца Линамае.

Симоне Темпестини (Skoda Fabia Rally2 evo) за съжаление няма как да притесни намиращите се в челната тройка пилоти, след като неговото изоставане спрямо Араухо е от почти минута.

Има много мъгла – коментира румънеца. – Въпреки това най-големия проблем мисля, че е калта. Не знам какви са условията за стартиращите пред нас, но за нас е много хлъзгаво.“

Челната петица се затваря от Хавиер Пардо Сиота (Skoda Fabia Rally2 evo).

Намиращите се пилоти и навигатори назад в класирането и стартовия ред изпитват изключително големи затруднения. Бруно Магалаеш дори заяви че, дори и в правите не може да се кара на пълна газ.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]