Никола Мишев и Янаки Янакиев с инцидент на рали Брашов

bulgar-3-761x437
Снимки и източник www.raliulbrasovului.ro

Дуото Никола Мишев и Янаки Янакиев (Peugeot 208 R2) приключиха своето участие в рали „Брашов“ след тежък удар в бетонен блок във втория 12,3 километров етап Soars 1. Организаторите е трябвало да спрат етапа за да могат да вкарат специализирана техника в отсечката за да помогнат на Янаки Янакиев да излезе от автомобила.

От снимките се вижда, че удара е именно от страна на навигатора, като според публикуваната информация в raliulbrasovului.ro състоянието на Янакиев е добро, но не е можел да измъкне краката си и за това се е наложило да влезе пожарен автомобил в етапа.

Никола Мишев е излязъл невредим от автомобила, както се вижда от снимката, като според разполаганата от нас информация той се е оплакал от леки болки в краката. Пълната яснота за причината на този инцидент и състоянието на екипажа очакваме скоро.

Всички участници стартиращи зад Мишев и Янакиев получават служебни времена. Лидер в състезанието е Мадс Остберг (Citroen C3 Rally2), който е следван доста плътно на 3,1 секунди от Симоне Темпестини (Skoda Fabia R5). На трето място се намира Бодган Маришка (Ford Fiesta Rally2) с изоставане от 24,5 секунди зад лидера.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3229 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]