Никола Мишев и Ангел Башкехайов с добро представяне в рали Чешки Крумлов

Снимки: ewrc Ян Смерда (jansmerda.cz)

Никола Мишев и Ангел Башкехайов успешно завършиха второто си съвместно участие през сезона в рали „Чешки Крумлов“. Заедно със своето Peugeot 208 Rally4 Мишев и Башкехайов трябваше да се изправят срещу доста сериозна и далеч по-опитна конкуренция в едно от най-популярните състезания в Чехия.

„Отдавна си говорим с Никола, че искаме да направим състезание заедно и когато видяхме, че „Чешки Крумлов“ е след Шумен, решихме то да е. В последствие решихме да участваме и в Пампорово за тренировка“, коментира Ангел Башкехайов плановете си с Никола Мишев.

Сред преките конкуренти на българския екипаж бяха лидерите в националния рали шампионат на Австрия Симон Вагнер/Катарина Стейн Ан (Opel Corsa Rally4) Давид Солдат/Ян Винзиг (Peugeot 208 R2) и Милош Дивич/Мартин Зиглер (Peugeot 208 R2).

Подходът на двамата през уикенда определено бе консервативен и изцяло насочен върху това да опознаят максимално условията и конфигурацията на етапите.

„Основната ни цел беше само една и тя беше успешен финал, без да се интересуваме от класирането – допълни Ангел Башкехайов. – Аз съм карал Барум 2016 с Екатерина Стратиева и имам малка представа какво представляват чешките отсечки. За справка само ще кажа, че тук не успяха да завършат 20 екипажа.“

„Уикендът се разви по план, на вторите минавания на отсечките подобрявахме времената, покарахме доста и на фарове, много сме доволни.“

В крайна сметка Никола Мишев и Ангел Башкехайов завършиха успешно рали „Чешки Крумлов“ на трето място в клас 5 и на второ в Peugeot Rally Cup натрупвайки изключително важен опит.

„За разлики с нашите ралита е трудно да се говори. Тук този спорт е „религия“. Чехия е сериозна икономика, произвеждат най-успешния R5 модел в света. В интерес на истината и тук имаха леки пропуски, но генерално ралито е на много добро ниво, всеки си знае задачите и ги върши добре“, отговори Башкехайов на въпроса ни относно разликата между българските и чешките надпревари.

Рали „Чешки Крумлов“ е последното състезание за сезона на Никола Мишев и Ангел Башкехайов, като двамата не са планирали поредно трето съвместно участие през тази година,

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]