Николай Грязин отказа участието си в първия кръг от ERC

Първия кръг от европейския рали шампионат рали „Сиерас де Фафе“ (11-13 март) изгуби един от фаворитите за победата. Според американското издание Dirtfish руснакът с латвийски лиценз е взел това решение през миналата седмица. От Toksport WRT обявиха, че причината зад това Грязин да не участва в макадамовата надпревара е персонална.

Според редица спортни журналисти обаче, причината зад това решение на Грязин е създалата се военна ситуация между Русия и Украйна. Ако това е вярно, то Грязин ще бъде втората водеща в рали спорта руска фигура (Люкянук няма да се състезава докато Русия и Украйна са във война), която е решила да не се състезава докато конфликта между Русия и Украйна не бъде разрешен.

Междувременно нека припомним, че от ФИА забраниха на руски и беларуски състезатели да поставят националните флагове на своите държави, както и да чуват своя химн в официалните церемонии по награждаването.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]