Николай Грязин и Пепе Лопез в епична битка за победата в WRC2 на рали Монте Карло

Грязи и Лопез продължиха и днес с изключително интересният си дуел. До обедния сервиз руснакът с български паспорт водеше в класирането с аванс от 5,9 секунди. В първата отсечка при вторите минавания Лопез записа с 10,8 секунди по-добро време от Грязин, което го изстреля на първата позиция с преднина от 4,9 секунди.

В Les Nonières / Chichilianne 2 двамата записаха с почти идентично време с разлика от 0,7 секунди в полза на Грязин. Пилотът на Citroen Racing успя да направи сериозна атака в последния етап за деня с което си върна отново първата позиция повеждайки с аванс от едва 0,2 секунди.

Битката между двамата ще продължи и утрешния последен ден. Намиращия се на трето място Йоан Росел също не е далеч от тях. Той изостава с едва 6,9 секунди от Николай Грязин което запазва шансовете му към момента.

Маршрутът на последния неделен ден се състои от три отсечки с обща състезателна дължина от 52 състезателни километра. Последния пауър етап ще стартира от 13:15 часа българско време и ще може да се гледа на живо по телевизия Max Sport 3.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3299 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]