Николай Грязин е най-бързия пилот в квалификацията на рали Рим

AUTO - ERC - RALLY DI ROMA CAPITALE 2021
Снимка: FIA ERC

Николай Грязин и Константин Александров са най-бързия екипаж в днешния квалификационен етап на асфалтовото рали „Рим“. Разчитайки за пореден път на Volkswagen Polo GTI R5 те записаха с почти 0,4 секунди по-добро време от най-доброто им по време на шейкдауна, който също се проведе по 4,02 километровата отсечка Фумоне.

„По-добре. Бях доволен от това, че сме най-бързи при свободните тренировки. Бях внимателен в началото на етапа, към края всичко бе добре. Колата в момента не е оптимална напълно“, коментира на финала Грязин.

Испанците Нил Солас и Марк Марти (Skoda Fabia Rally2 evo) са с второто най-добро време изоставайки с 1,06 секунди спрямо намиращите се на четвърто място в шампионата Грязин/Александров. Андреа Кругнола и Пиетро Елиа Омето (Hyundai i20 R5) са с третото най-добро време записвайки с 1,2 секунди по-бавно време от това на Грязин/Александров.

Мико Марчик, Норберг Херчиг и Фабио Адолфи са пилотите, които допълват челната шестица. Зад тях със седмо време сa Андреас Микелсен с навигатор Ола Флоене (Skoda Fabia Rally2 evo), които от доста време не са карали на асфалт и определено ще трябва да се изпотят.

Легендата Джандоменико Басо (Skoda Fabia Rally2 evo) е с осмо време пред Йоан Бонато и Грегор Мунстер.

Крейг Брийн, който и през този сезон кара с гуми MRF в европейския рали шампионат, записа дванадесето време, докато лидера в шампионата Алексей Люкянук е с 2,4 секунди по-бавен от Грязин завършвайки квалификационния етап на четиринадесета позиция.

Рали „Рим“ стартира утре от 10:53 ч. българско време с 7,25 километровия етап Rocca di Cave. Повече информация за ралито можете да намерите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]