Николай Грязин е временния лидер в рали Полша след първата отсечка

AUTO - ERC - RALLY POLAND 2021

Николай Грязин/Константин Александров са временните лидери в първия кръг от европейския рали шампионат рали „Полша“, след вчерашния първи супер специален етап.

Младия руснак заедно със своя автомобил Volkswagen Polo GTI R5 записаха най-доброто време в SS Mikolajki Arena побеждавайки Крейг Брийн (Hyundai i20 R5) с аванс от 0,6 секунди.

„Бях изненадан, че имаше вода по етапа – коментира Грязин мерките на организаторите, които са искали да ограничат възможността за създаване на прахуляк в някой от завоите на трасето. – Имехме няколко момента, но сме тук.“

Третото най-добро време е за Фабиан Крейм (Volkswagen Polo GTI R5), който заедно с Войчех Хухала (Skoda Fabia Rally2 evo) записаха идентични времена с изоставане от едва 0,7 секунди. Челната петица се затваря от румънската звезда Симоне Темпестини (Skoda Fabia Rally2 evo).

Ерик Цайс (Ford Fiesta Rally2 evo) и Умберто Скандола (Hyundai i20 R5) са шести и седми пред Андерас Микелсен, който записа с 1,8 секунди по-слабо време от това на Николай Грязин.

Челната десетка се затваря от поляците Плахитка Силвестер и Врублевски Кацпер, като и двамата участват зад волана на Fabia Rally 2 evo.

Алексей Люкянук записа четиринадесето време, като изоставането му спрямо лидера е от 2,4 секунди. Проблеми с хидравликата имаше Симоне Кампедели, който завърши етапа на 34-то място.

Днес надпреварата стартира с 18,2 километровата отсечка Swietajno от 10:20 ч. българско време. Днес от промоутъра на шампионата са предвидили два специални етапа за излъчване (от 11:05 ч. и 17:50 ч. българско време), като и двата можете да ги гледате в нашата страница изцяло безплатно от тук.

Временно Класиране

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]