Недостижим Танак е на крачка от победата в Сардиния

От Танак и Мартин Ярвеоя са на крачка от една дългоочаквана победа в рали „Сардиния“, след сравнително трудния развой на сезона до днес. Екипажа на Hyundai Motorsport завърши днешния съботен ден с аванс от 46 секунди пред намиращите се на второ място Крейг Брийн и Пол Нейгъл.

„Деня премина добре за нас – разясни Танак. – Имаме добро усещане за колата. Състоянието на етапите бе добро и следобедните минавания бяха доста приятни за каране.

В първия етап за деня, този в който Есапека все още се състезаваше, натиснахме доста сериозно. След това ние започнахме да намаляваме темпото си стъпка по стъпка.

Крейг Брийн записа една етапна победа днес бивайки под натиск от намиращият се на трета позиция Дани Сордо. В края на деня разликата между двамата е от 20,8 секунди в полза на пилота на Ford M-Sport WRT.

Пиер-Люис Лубе продължава да прави стабилно и умерено каране бивайки на четвърта позиция пред Кале Рованпера. Младия финландец успя да се възползва от катастрофата на Адриен Формо, която от своя страна принуди организаторите да развеят червени флагове раздавайки на голяма част от екипажите служебни времена.

На шеста позиция се намира Такамото Катцута следван от Гас Грийнсмит.

Водач в класирането при WRC2 автомобилите продължава да е Николай Грязин, следван от Ян Соланс и Крис Инграм.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2885 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]