На път ли е да се разпадне ERC ?

AUTO - ERC LETTONIE RALLY 2016

Сезон 2017 на Европейския рали шампионат загуби три от най-известните редовни надпревари от своя календар. Рали „Ирландия“, „Ипър“ и рали „Естония“ няма да бъдат част от десетте кръга на ERC през новия сезон.

От „Евроспорт евентс“ за в момента са обявили само един заместник рали „Рим“, но все още остават с две свободни дати.

Организаторите на рали „Ипър“ са склонни да останат, но при определени условия.

„Не съм съгласен с таксата, която трябва да плащаш за да си в ERC – заявява директорът на белгийското рали Ален Пенасе – Защото стойността на шампионата спадна значително през последните години. Ние имаме предложение от Евроспорт, което е по-добро от миналата година, но продължава да е прекалено скъпо.

„За в момента се намираме в абсурдната позиция на те искат една сума а ние предлагаме друга. Заедно с това те имат календар с две свободни места и нямат състезания за тях.

„Ние не казваме не на ERC. Все още има малко гордост да бъдеш част от този шампионат, но има огромна разлика между това, което те мислят че струва и това, което аз мисля че струва.

„Нашия екип реши да заложи на Британския национален рали шампионат и новия TER шампионат. Не сме наясно TER сериите, какво ще ни сервират, но не ни струва нищо.“

Временният календар на ERC изглежда така:
Рали „Азорски Острови“ (2-4 Март)
Рали „Канарски Острови“ (31 Март- 2 Април)
Рали „Акрополис“ (2-4 Юни)
Рали „Кипър“ (16-17 Юни)
Рали „Ржежовски“ (3-5 Август)
Рали „Злин“ (25-27 Август)
Рали „Рим“ (15-17 Септември)
Рали „Лиепая“ (6-8 Октомври)
Свободна позиция (Ноември 3-5)

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]