Нашенци старираха в ЕРТ рали „Троя“

Днес на официална церемония по откриването на рали „Троя“ в Чанакале присъстваха над 70 екипажа, като пет от тях са български. На чело на българските представители е екипажът на Пламен Стайков и Давидоне. Българо-грузинското дуо има не леката задача да се докаже на чужд терен и доста техничен терен.

„Ралито е много интересно и технично, като разполага с абразивен и добре поддържан асфалт“, коментира пред нашият екип Пламен Стайков преди да те отправи към арката намираща се буквално на няколко метри от легендарният троянски кон.

Списъкът на заявените екипаж в клас RC3 се оглавява от Стоян Апостолов и Павлина Апостолова. Очакванията от страна на турската публика към екипажът на АСК „Елена Тим“ са доста сериозни.

В RC5 екипажите на Хюндай Ресинг Трофи също ще имат сериозен отпор в техният клас, като за да се класират на добри позиции ще трябва да дадат всичко от себе си. Най-голямата новост при тях е новият изцяло турски екипаж в лицето на Топрак Кандан/Ерхан Арикан. Турското дуо познава надпреварата, но за пръв път ще вземе участие зад волана на Хюндай i20 Coupe, което ще допринесе за една интересна между отборна битка.

„Отсечките са пълни с множество бързи пасажи, като не съвпада с нито едно българско рали на което сме участвали до сега – обяснява пред нас победителят от рали „България“ Ягиз Авджъ.

„Много се радваме, че има български екипажи, като сме сигурни, че ще дадат всичко от себе си. През тази година атмосферните условия са повече от перфектни, което никак не е типично за това рали. Нашата цел е да се борим за победата.“

Утре екипажите ще стартират с първото преминаване през СЕ Парис от 11:00 часа. Времената на живо можете да следите от тук.

Откриване #RallyTroia

Публикувахте от BG Rally HD в 30 юни 2017 г.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]