Насер Ал-Атия поема лидерството в рали „Кипър“

Катарецът Насер-Ал Атия и навигаторът му Матю Баумел са лидери след днешните сутрешни минавания на рали „Кипър“ с аванс от 26 секунди спрямо своите съперници.

Настощите шампиони в шампионата на Близкия Изток започнаха деня с етапна победа, като още в следващата отсечка SS2 Lefkara те направиха сериозна атака, което им достави един сравнително спокоен аванс пред Алексей Люкянук и Алекси Арнаутов.

„Натискахме много здраво – коментира Ал-Атия. – Ако видите задните ни гуми, те са изцяло свръшили. Направих всичко възможно за да запишен добри времена, но не е лесно да натискаш през цялото време.“

Руската ракета не успя да отговори на темпото на петкратният победител в рали „Кипър“, но въпреки това основната задача за излизане начело в класирането за шампионата е в правилна посока, след като лидера Крис Инграм е четвърти и Лукаш Хабай е пети.

И двамата претендента за титлата дишат зад врата на миналогодишният победител в рали „Кипър“ Симос Галатариотис, който се намира на трето място. Местният пилот цементира своята трета позиция, записвайки топ времена в първите две отсечки за деня, като Инграм успя да възстанови едва 2.6 секунди от изоставането си в последната отсечка от днешните сутрешни минавания.

Стратегията на Инграм да кара на сигурно му помогна в SS3, за да прескочи Хабай и преди обедният сервиз аванса на великобританецът е от 7.8 секунди.

Легендата от световният рали шампионат Мико Хирвонен, започна деня намирайки се на четвърта позиция, но изостана от лидерите при преминаването през дългата отсечка Lefkara. Финландеца изостава с 10.3 секунди зад Хабай, намирайки се на шеста позиция.

Тибор Ерди, Алберт вон Турн унд Такси, Ал-Кувейри и Ники Майер-Мелнхоф затварят челната десетка.

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов успяха да достигнат до обедният сервиз без технически проблеми. Българското дуо се намира на 35-то място в генералното класиране, 6-то в ERC3 и първо в Ladies Thropy.

„Ок, условията са трудни. Напредваме стъпка по стъпка. Надявам се при вторите минавания нещата да се подобрят“, кометнира Стратиева на финала на SS3.

Следобедните минавания стартират от 13:37 с второто минаване през Jeep Politiko 2 (14.60 km).

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]