Насер Ал-Атия все по-близо до WRC

Отбора на Тойота Газу Рейсинг ще създаде още едно четвърто шаси от новия Ярис WRC навреме за рали „Аржентина“, с оглед споразумението им с Насер Ал-Атия, който ще се присъедини към отбора.

Според слуховете катарецът ще вземе участие в шест кръга от шампионата с частна програма. Отношенията на Ал-Атия и Тойота датират от доста време, благодарение на участията му на рали „Дакар“ и рали рейд състезания за японския тим.

За последно 47 годишния пилот се състезава в WRC през 2015, след като взе титлата в WRC2. Последното му участие зад волана на WRC автомобил е на рали „Испания“ с Фиеста WRC 2013.

“Ние продължаваме преговорите с Насер – коментира Томи Макинен. –  Все още не е решено, но ние ще започнем работата по колата за всеки случай.“

Макинен бе повече от категоричен, че Ал-Атия няма да се състезава при същите условия, като го направи през 2012 със Ситроен и през 2013 с М-Спорт и няма да кара със заводската разцветка.

„Той е частен пилот – допълва Макинен – Няма да бъде наша четвърта официална кола, ние ще продължим да обслужваме три автомобила, но същевременно ще подготвим и обслужим и неговия. Ще се опитаме да организираме неговия автомобил да е до нашите в сервизния парк, което ще ни помогне с логистиката.

„В момента преговаряме за пет или шест ралита започвайки с Аржентина, Португалия и Сардиния. От комерсиална гледна точка е добре да имаме Насер при нас, а за него ще бъде добре да придобие още по-голям опит. Дали той е най-бързия пилот, не знам, но със сигурност той знае какво прави в този спорт.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]