Напусна ни най-ярката звезда на автомобилизма у нас… Тодор Славов

11232117_1134982323183992_5387272076485374576_n

11659477_10200510352397841_9110077731774529007_nЗа съжаление нашият приятел и изключително безгрешен рали състезател Тодор Славов ни напусна. Двамата с Петър Илиев излетяха от трасето в СЕ5 Твърдица-Елена на около 12 километра от старта. Катастрофата се е случила на десен завой след права и лек вираж на спускане (на снимката). Автомобилът им Fiat Punto Abarth се удря след вероятно поднасяне. Колата отскача от мантинелата и се приземява в реката, която за щастие или не, е била пресъхнала. Вероятните причини и официално изказване от разследващите органи все още няма, по слухове знаем че инцидентът е записан на онборд камерата на екипажа. Вариантите за причина на инцидента са няколко: вероятна техническа грешка или пилотска, като пилотската от отборът както и ние изключваме да има такава, понеже Тошко винаги е бил безгрешен факт, който могат да потвърдят всички следящи неговата кариера.

Редица пилоти заявиха че, е имало забавяне от страна на организаторите, като е трябвало да се чакат 30 минути за да дойде втората линейка понеже в първата не е имало кислород. А организаторите твърдят че, забавянето е породено от екипажите, които не са спрели а са продължили да карат по трасето. Самите екипажи отказаха да продължат състезанието, като в следствие самото то бе прекратено.

На видеото ще видите Таню Танев, Стойков Вълчев, Валя Пантелеева и Иван Тонев давайки пресконференция на медиите за случилото се, както и разяснявайки реакцията на организаторите по хронологичен ред. На видеото ще видите също че, директорът на състезанието Злати Златев, както и председателя на БФАС Радослав Козлеков не бяха там. Те са били на мястото на инцидента оказвайки съдействие на органите на полицията, които разследват случая. Ние ще следим изкъсо всяко едно изказване от страна на полиция, организатори и пилоти.

Нашият екип е силно афектиран от случилото се, като искаме да изкажем дълбоките си съболезнования на семейството, приятелите, отборът и феновете на Тодор Славов.

А за теб Тошко, продължавай да покоряваш небесните трасета, ти винаги ще останеш в нашите сърца! Поклон пред теб шампионе, нека Макрей и Бърнс ти отворят вратите към безкрайният специален етап!

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]