Нандан разкрива пред Мартин Холмс новите промени по i20 WRC

 

Вчера в нашите ръце попадна един доста интересен материал на легендата Мартин Холмс, който говори с Мишел Нандан относно новите ъпдейти по автомобила на корейците. Ето какво гласи той:

Следвайки хомологацията на новите компоненти на Хюндай, техният автомобил пристига в Испания с няколко промени по тяхната концепция.

Мишел Нандан, директор на отбора, разяснява къде и какви са новите промени.

„Първо разполагаме с нов аеродинамичен пакет с промени по предната броня и сплитера, задният спойлер, задните калници и задната броня. И трита автомобила разполагат с новите брони, сплитери и задни крила, за състезанието в Испания не сме добавили всички нови елементи защото все още се произвеждат.

„Новият аеро пакет ще подобри баланса на колата, аеродинамиката и притискането. Всичко което направихме през миналата година трябваше да го направим много бързо и не сме гонили всички възможности. През април нашият екип започна работа по тези промени и решихме да хомологираме новите елементи на 1-ви октомври.

„Заедно с аеро промените сме направили и промени в двигателя и по-конкретно работихме върху буталата. Новата промяна цели да намали фрикцията на буталата в двигателя и ще подобри представянето на двигателя. Не е голяма промяна, но определено е нещо ново.

„Поради правилата относно двигателите за сега тази промяна е в само един от двигателите и по-конкретно в колата на Ньовил. Назад във времето във Финландия ние направихме промени по изпускателната система, през август хомологирахме нови инжектори на двигателя.

„Относно други промени от началото на следващият сезон за сега не сме планирали никакви. За сега не сме сигурни дали трябва да направим още промени, а и все още разполагаме с екстра „жокери“ най-вече за промени върху шасито.“

 

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]