М-Sport също ще участва в Рали Рим с Fiesta WRC

m-sport

Отборът на M-Sport в световния рали шампионат потвърди, пред DirtFish, че смята да вземе участие в предстоящия първи кръг от европейския рали шампионат рали „Рим“ (24-26 юли) с два автомобила.

Италиански пилот с кодово име „Педро“ ще седне зад волана на Фиеста WRC взимайки участие в специалният „All Starts“ клас в който ще участват Дани Сордо и Пиер-Люис Любе.

Адриен Формоукс ще бъде вторият пилот с автомобил на M-Sport, но за разлика от тайният си съотборник ще участва зад волана на Фиеста R5 MKII.

„Фантастично е че, очакваме старт в рали отново – коментира Малкълм Уилсън. – Рим обикновено не ни е в полезрението за WRC автомобилите ни, но от друга страна е добре, че „Педро“ ще седне зад волана на настоящата WRC хомологация.“

Според DirtFish„Педро“ има опит в италиански надпревари, като през 2017 и 2018 е взимал участия с i20 WRC. Според нас този пилот ще бъде Емануеле Балдачини, който през 2017 направи няколко участия с нает от Корадо Фонтана i20 WRC.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]