М-Спорт с нови аеро промени на Финландия

От М-Спорт потвърдиха седмица преди старта на рали „Финландия“, че ще разполагат с нов аеродинамичен пакет за своята Фиеста WRC, но само и единствено върху автомобила на Себастиен Ожие.

Както виждате от снимата автомобила разполага с нова задна броня, както и нов заден спойлер разработени от спортното подразделение на Форд в Шарлот. Според английското издание motorsport.com, отбора на М-Спорт е искал и трита им автомобила да разполагат с тези нови промени, но липсата на възможност за създаване на елементите в толкова кратък срок, както и повредените повреме на тестовете такива не позволяват на отбора да направи това.

От М-Спорт потвърдиха, че със сигурност тези промени ще се появят и на трита им автомобила за рали „Германия“ през следващия месец.

„Беше дълга пауза, но работата при на не спираше – коментира Малкълм Уилсън. – Отбора работи на пълна пара за да посигури новия аеродинамичен пакет за Финландия.

„За сега само единият ни автомобил разполага с този пакет, като сме уверени, че Себастиен и Жулиен ще разполагат с нужната им допълнителна преднина.“

Самият Ожие вече разкри как се отразяват промените, след като успя да навъртя няколко тестови километра преди рали „Финландия“ с тях.

„В задната част има повече стабилност, която ти дава повече възможности за работа по настройките на задното окачване – разяснява Ожие. – Единствения недостатък е че,  предницата на колата е една идея по-висока на скоците, което е нормално когато притискането ти е по-голямо в задната част на колата. С леки промени по стила ми на каране, вече това не е проблем.“

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]