М-Спорт с нова еволюция на Фиеста R5

b2795ffc-e75f-4950-8ff5-63ea6119f96a

В чест на вече сглобените 200 бройки Форд Фиеста R5 от М-Спорт, екипът на Макълм Уилсън пусна на пазара втора еволюция на своя бестселър.

През 2013 година М-Спорт бяха едни от първите, които предложиха автомобил от новата хомологация на ФИА, носеща името R5. От тогава насам английския препаратор жъне огромни успехи в цял свят. Само през 2016 Фиеста R5 записа 159 победи в 29 държави.

Инженерните на М-Спорт са се фокусирали основно върху двигателя на новата еволюция, носеща името Фиеста R5 Evo2.

Променена е главата на цилиндрите, изпускателната и смукателна системи, както има и промени в клапаните и редица други промени, целящи увеличаване на мощността и въртящия момент.

Официалните партньори на М-Спорт – VP Racing Fuel, са разработили специално 102-октаново гориво за националните шампионати, което допълнително помага за постигането на по-добри показатели.

„Ние продължаваме да разработваме нашите продукти- коментира Малкълм Уилсън. – Нашият дизайнерски екип много рядко лежи на стари лаври и постоянно проучват откъде могат да извадят още мощност и по-добро представяне.

„Няма колебание, че Фиеста R5 е една добра кола и най-успешната ни в световен мащаб. През 2013 никога не сме си представяли, че ще успеем да произведем цели 200 броя.“

Дизайнът на представения автомобил на международното изложение на английското издание Autosport е вдъхновен от този на колата, участвала в рали „Ипър“ през 2013.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]