М-Спорт с нова генерация на топ селъра Фиеста R2

Подразделението на М-Спорт в Полша представи преди няколко дни чисто-новата еволюция на добре позната-та ни Фиеста R2. Това е първата кола разработена и създадена от базираното в Краков подразделение, както и първата R2-ка отговаряща на новата хомологация от ФИА.

Базата на новата машина за млади таланти отново е върху Фиеста ST, като от М-Спорт обявяват че, са получили доста сериозна финансова подкрепа от страна на Форд за разработването на автомобила.

М-Спорт твърдят че, R2-ката е разработена изцяло от нулата, като са заимствани идеи от WRC версията. Така автомобила споделя много малко елементи то своите предшественици.

Направено е подобрение по скоростната кутия, двигателя, окачването и редица други елементи. Турбинирания три-цилиндров 999 кубиков EcoBoost двигател генерира 200 к.с. при 6500 оборота, а новата шесткоростна секвенциална скоростна кутия от Sadev разполага с три различни карти на работа.

Новите Reiger амортисьори и прожини Eibach дават повече възможностти за настройки на окачването. Пълна техническа характеристика можете да видите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]