М-Спорт със значителни промени по R5 хомологацията си

click

Изключително успешната R5 хомологация на M-Sport ще получи доста значителни промени в началото на 2016-та.

След дебютът си през 2013,Fiesta R5 се превърна в един от най-успешните автомобили на M-Sport. Английският препаратор вече има зад гърбът си над 130 автомобили по целият свят. R5 хомологацията на Уилсън, бе първата която излезе на пазара, като до ден днешен не е получавала нито една еволюция или подобрение. Но в краят на тази година инженерите ще се възползват от пет, от общо осемте жокера на ФИА относно подобрения и развитие на даден автомобил. Останалите три според англичаните ще бъдат концентрирани върху шасито и ще бъдат използвани през март 2016.

ssНай-голямата промяна по автомобилът е насочена към двигателя.С променени глави на цилиндрите, бутала, изпускателната система и нов съединител, инженерите на M-Sport са успели да измъкнат 32 конски сили при 4,500 об./мин. И 56 нм. При въртящ момент от 4000 об./мин. (виж фигура 1).

Редица други промени се очакват по колата през 2016. Сред които са, ново задно крило, нова предна броня, нови амортисьори и нови допълнителни фарове.

„Увеличението на мощността е голяма стъпка напред”, заяви Матю Уилсън, тестови пилот на M-Sport. „ Оригиналната Fiesta R5 беше добра за каране, но веднага се усещат промените още щом се качиш зад волана. Увеличението на мощността е огромно, което драматично увеличава отговорът и прави много лесна задачата да извадиш всичко от един вече фантастичен продукт.”

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]