М-Спорт пуснаха в продажба своята Fiesta Rally3

Снимки и източник: M-Sport

Днес от M-Sport Полша разкриха официално повече информация относно най-новия им проект, а именно Fiesta Rally3.

С тази стъпка M-Sport отново показаха, на какво са способни бивайки първите създали автомобил отговарящ на новата хомологация Rally3. Идеята на ФИА зад тази хомологация е да бъде стеснена пропаста между настощяите R2 и R5 автомобили (вече Rally4 и Rally2). Въпреки това Rally3 се доближава доста повече до Rally4 хомологацията от колкото до Rally2.

Новото попълнение в портфолиото на M-Sport е снабдено с 1,5 литров EcoBoost двигател с 400 н.м. въртящт момент и развиващ 215 к.с. мощност, които са предвани на четирите колела. Теглото на автомобила е от 1210 килограма и разполага с петстепенна секвенциална скоростна кутия.

Според M-Sport Fiesta Rally3 развива 100 км/ч. за 5 секунди и разполага с топ скорост от 185 км/ч.  Окачването е регулируемо, като за асфалт автомобила се движи с 17 инчови джанти, докато на макадам разчита на 15.

Стартовата цена без ДДС на Fiesta Rally3 е 99 999 хиляди евро, като производството в Краков е вече започнало. От M-Sport ще могат да приемат депозити още от 16-ти този месец, но своята хомологация Fiesta Rally3 ще получи на 1-ви март 2021 г.

„Много съм доволен от това, как се разви работата ни по Fiesta Rally3 – заявява Мачей Вода, директор на M-Sport Полша. – Всеки път когато погледна тестовата кола съм горд от работата на всички. Годината бе трудна за всички ни и искам да благодаря на целия екип стоящ зад този автомобил.

„Fiesta Rally3 не е никаква алтернатива на нито една от нашите коли, а е изцяло нова концепция и разработка. Смятам, че това е перфектната крачка към задвижването на четирите колела за всеки един пилот. Таванът на стойността на автомобила бе от ключово значение за нас и смятам, че сумата от 99 999 евро е добра за автомобил с четири задвижващи колела с който може да се участва на международни и национални надпревари.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3229 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]