М-Спорт представиха своите пилоти.

Отборът на Малкъм Уилсън заяви, че залагат на младостта и опита едновременно.

„ Ние разполагаме с комбинация от младост и опит за нашата атака на сезон 2014. Мико винаги е бил един доста известен член на отборът ни. Той се справи добре при нас в миналото. Всички знаем, че той е способен да кара фиеста-та доста добре и това че, има желание за победи“ заяви Уилсън за финландеца.

Шефът на М-Спорт заяви и за Еванс:„Също е голямо удоволствие да ви представя Елфин, който ще партнира на Мико зад волана на другата Фиеста. Нямам никакви съмнения,че той е подготвен за този шанс. През тазгодишният сезон той ни доказа,че разполага със силна мисъл и добра скорост което води до резултати. Очаквам с нетърпение да проследя неговото развитие, също така ние не очакваме от него да се бори за титлата.“

От Форд и М-Спорт се гордеят с това,че Еванс е плод на тяхната програма“Стълба на възможностите“ която стартира през 2005г. Младокът е стартирал своята кариера в Ford Fiesta Sport Trophy сериите в Англия и Ирландия. След това показва добър ритъм на асфалт и макадам в JWRC зад волана на Фиеста R2, което му помогна да се качи зад волана на Фиеста R5. Представянето му в WRC2 впечатлява М-Спорт и за сезон 2014, той вече е на път да стисне воланът на WRC автомобил за един пълен сезон.

Другата голяма новина е че Робърд Кубица съвместно с компанията Lotos ще вземе участие във WRC зад волана на Фиеста WRC. Победата му в пет от седемте кръга на WRC2 впечатли доста хора, включително и тези на М-Спорт.

„Много се радвам, че ще взема участие в WRC зад волана на Фиеста. Спонсорство-то на моите партньори  от Lotos груп, комбинирано с познанието и опитът на М-Спорт,ще създаде солидна основа за моето бъдещо развитие в Световният шампионат.“ Заяви полякът.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]