М-Спорт получи зелена светлина за своето ново съоръжение

1421489361

М-Спорт получи зелена светлина за изграждането на ново съоръжение за тестове и развиване на своите бъдещи състезателни автомобили. Общинският съвет в Къмбрия, разреши на Малкълм Уилсън да изгради в съседство със сегашната база на М-Спорт тестова писта, хотел и център за оценяване, които ще са разположени на 108 000 квадратни метра.

Уилсън заяви, че работата по изграждането ще започне още другият месец, като се очаква откриването да се случи по-средата на сезон 2016.

„ Повече от ясно е, че сме доволни от тази новина и искаме да започнем строежа веднага. Но все още имаме някои неща за до уточняване. За нас тази е най-голяма инвестиция, която се правили до сега и нека бъдем честни, тази задача ще ме постави под още по-голям натиск.

Една от най-важните подробности за нас е, че няма да ни попречи върху работата по другите програми. Това което ние искаме да направим е, да привлечем производители или частни отбори, които имат желание да им изработим или доразвием състезателен автомобил, който ще може да се тества на нашата бъдеща писта с изключително голяма дискретност.”

4654_MikkoHirvonen-GB-2014_001_896x504

 

 снимка и източник: Autosport

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3294 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]