М-Спорт получава техническа подкрепа от Форд директно от САЩ

Преди няколко дни Малкълм Уилсън разкри, че М-Спорт ще получи техническа помощ директно от Форд Перформънс в САЩ, с оглед запазването на титлата и през следващият сезон. Това за съжаление определено не е това което се очакваше, но Малкъл е видимо доволен и от тази помощ.

Един от ключовите аспекти за това Малкълм да задържи Ожие и през новият сезон, бе уверението, че именно синият овал ще увеличи присъствието си в шампионата. Това и стана което означава, че Себастиен Ожие и Елфин Еванс ще бъдат първи и втори пилот на М-Спорт за сезон 2018.

След като Ожие е подсигурен за следващият сезон, Уилсън разкри пред английското издание motorsport news някой от аспектите на сделката с Форд. Техническата подкрепа ще дойде директно от Форд САЩ, които по настоящем работят по GT програмата си за Льо Ман сериите.

„Себастиен Ожие много ясно заяви, че иска по-голяма ангажираност от Форд, нещо което и аз самият искам – коментира Малкълм Уилсън. – Бих искал да разполагаме с бюджетът на конкурентите ни, но за този момент това няма да се случи.

„Форд Перформънс се контролира директно от САЩ и ние ще работим много близо относно техническата част в централният технически център на производителя. Себ вече се среща с хора от Форд Перформънс, той се запозна със самият директор Марк Ръшброк на рали „Уелс“.

„Хубавото за мен е, че ще получим още повече техническа подкрепа, която ще ни помогне да развиваме колата, като в крайна сметка и това струва доста пари и те ще го свършат в централата. Например един такъв важен аспект за нас е развитието на аеро пакетът, понеже те разполагат с правилните съоръжения.

„Няма спор, че Форд Европа ни помагат много. Няма как да забравим, че те ни дадоха да работим по шаси, с което стартирахме през януари, а влезе официално в продажба чак през Юни! Сега обаче подкрепата идва от САЩ, място в което се работи по GT програми и много аеродинамични проекти.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]