М-Спорт залага на Остберг и Камили за сезон 2016

2015 World Rally Championship / Round 13 / Rally of Wales GB // 12th - 15th November, 2015 // Worldwide Copyright: M-Sport/McKlein

Днес с официално съобщение до нашата страница от M-Sport разясниха тяхната изцяло нова линия от пилоти за предстоящият сезон 2016. Отборът на Малкълм Уилсън отново ще заложи на опитният, но не толкова бърз Мадс Остберг, след като норвежецът остана безработен.

Mads Ostberg (NOR) / Jonas Andersson - Ford Fiesta RS WRC. Shakedown, 2012 Rally Argentina
Очаквам с нетърпение новият сезон, с оглед завръщането ми в M-Sport”, заяви Мадс Остберг. „Fiesta WRC изигра голяма роля в моята кариера и съм щастлив отново да се върна зад воланът и. Макадамът е моята специалност и както видяхме през изминалият сезон колата е много добра на този тип настилки. Нашата първа цел е да извадим добра скорост и да постигнем добри резултати.

През последните две години промених начинът си на каране и ще е интересно да видим, как ще се отрази това с Fiesta. Искам да съм бърз през новия сезон и да се боря за места на подиума и смятам че, мога да го постигна без да рискувам излишно.”

Най-голямата изненада обаче е включването на Ерик Камили в отбора и освобождаването на Елфин Еванс. Като базираният в Къмбрия отбор твърди че, са се впечатлили от работата на французинът и разполагал с реални шансова за развитие та дори англичаните смеят да твърдят в официалното си съобщение че, виждат бъдещ световен шампион в негово лице.  Според нас това твърдение е изключително изненадващо с оглед представянето на французина във WRC2 и ERC.

Eric Camilli / Ford Fiesta R5 / Action / Motorsport

„За мен това е огромен шанс и съм много горд да се присъединя към M-Sport за сезон 2016”, заяви младокът Камили. „ Ще направим първият си тест през този уикенд, като с нетърпение очаквам да се запозная с отбора и колата. Взимал съм участие в много малко кръгове във WRC и затова се считам за голям късметлия получавайки този шанс. Приоритетът ми ще бъде да опозная колата и състезанията, както и да прогресирам стъпка по стъпка, след като до сега не съм карал такъв тип автомобил.”

1354270874Малкълм Уилсън: „ С Мадс и Ерик ще разполагаме с един силен отбор за новият сезон. Мадс е доказан пилот със своята постоянност, както и с възмоноща да се бори за призови места. А относно Ерик, не помня да съм бил толкова развълнуван към ново пилотско попълнение от колкото сега.

Мадс разполага с нужното да върне M-Sport на правилното място. Той със сигурност може да се бори за победата в определени състезания, като това е нашата главна цел.

Опитът на Ерик във WRC е много малък, но той се доказа като много адаптивен пилот, към всякакви автомобили. Смятам че, неговият прогрес ще бъде много бърз, както и че разполага с всичко нужно да стане световен шампион.“

 

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]