Мястото на Крис Мийк в Ситроен през 2016 е под въпрос

3387_Finland-Citroen-Meeke-2014_1_896x504

098310_wrc_matton_y_italyПоследните катастрофи на Крис Мийк разклатиха доверието на Ив Матон въпреки победата в Аржентина. Ирландецът излетя в Сардининя и като за капак на всичко също излетя още на шейкдаунът в Полша. „Това не може да продължи,” заявява Матон на колегите от „Аутоспорт”. „Не съм готов за каквито и да е било извнинения, след като си излетял още в първата отсечка в Сардиния и на шейкдаунът в Полша, не мога да приема извинение за такива неща. Когато караш на такова ниво, ти не можеш да правиш такива значителни грешки. Знам че, Крис има извинение или нещо подобно за да обясни защо се е случило така, не казвам че не е вярно. Но когато си професионален пилот карайки една кола повече от една година, ти трябва да знаеш да се адаптираш към нея. Не е нужно да казвам повече.”

2167_meeke-ds3-three-wheels-mexico-2014_92_896x504Мийк отказа да коментира ситуацията, която ескалира след каръшкото му излитане на метри от старта на шейкдаунът в Полша (виж видео). „Това го поставя в положение за сериозната нужда от резултати през втората половина на сезона, ако иска да остане в Citroen през следващата година,” допълни Ив Матон. „Няма да реша пилотската ни линия до края на последното рали в шампионата. В две ралита Крис буквално унищожи своята победа. Всичко е в ръцете му за да свърши работата. Ние от наша страна сме си свършили нашата. Сега е момента в който, той трябва да реши какво иска да прави и как трябва да го направи,” заключи шефът на Citroen.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]